Nya Ford Focus prisad av Euro NCAP för avancerad förarhjälp

Euro NCAP har prisat Nya Ford

2018-10-24

Fords nya Focus har blivit belönad av Europeiska trafiksäkerhetsorganisationen Euro NCAP för sina balanserade och intuitiva förarhjälp-funktioner som adaptiv farthållare med inbyggd radarsensor, trafikskyltsidentifiering och Fords filövervakningssystem.

Euro NCAP har prisat Nya Ford Focus för dess sofistikerade förarhjälp. Tidigare i år belönades modellen även med fem stjärnor för säkerhetslösningar som aktiv inbromsning med fotgängaravkänning och adaptiv styrning.

– Nya Ford Focus levererar ett balanserat paket med förarhjälp-teknologier, som möjliggör säkrare resor – samtidigt som de ser till att föraren behåller fokus och kan agera snabbt vid akuta situationer, säger Michiel van Ratingen, generalsekreterare vid Euro NCAP.

Förarhjälp-teknologier gör bilkörningen mer bekväm och säker
Euro NCAP har utvärderat nya Focus förarhjälp-teknologier adaptiv farthållare, trafikskyltsidentifiering och Fords filövervakningssystem. Teknologierna hjälper bilen hålla ett bekvämt avstånd till medtrafikanter, minskar stress under långa resor genom att hålla bilen centrerad i körfilen, och kan justera hastigheten inom tillåtna gränser genom att bevaka hastighetsskyltar tillsammans med information från bilens navigationssystem.

– Den stora utmaningen är att utveckla system som håller föraren väl informerad om alla situationer och som förmedlar en känsla av full kontroll. Nya Focus är försedd med en "andrepilot" som ska underlätta körningen för föraren, och samtidigt se till att du inte förlorar fokus, säger Thomas Lukaszewicz, chef för automatiserad körning hos Ford Europa.

Nya Focus finns tillgänglig i Sverige som femdörrars hatchback och kombi. Köpare kan välja mellan en rad varianter inom modellinjen som Focus Trend och Titanium, sportiga Focus ST-Line och Focus Vignale. Senare i år släpps även den första Focus Active crossover.

Priset för nya Ford Focus börjar på 177 900 kronor för femdörrarsversionen och 183 900 kronor för kombiversionen.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil