Ford tillsätter ny chef för elbilsutvecklingen i Europa

2018-11-07

Ford utser Steve Hood som chef för elektrifierade fordon inom Ford of Europe. Steve ska vara ansvarig för att utveckla strategi, nya affärsmodeller och planer för elektrifierade fordon och tjänster. Tjänsten är ny hos Ford, och stödjer företagets grundläggande omkonstruktion och förberedelserna inför införandet av elektrifierade fordon i större skala.

Stockholm den 7 november 2018

Ford har utsett Steve Hood som direktör för Electrified Vehicles hos Ford Europa med ansvar för att utveckla strategi, nya affärsmodeller och planer för elektrifierade fordon och tjänster.

Skapandet av denna roll stödjer Ford Europas grundläggande omkonstruktion, som omfattar att fokusera på rätt modeller inom sin ledande transportbilsverksamhet och fokusera företagets kapital och resurser på produkter, segment och tjänster som kan skapa ledande positioner och stödja långsiktig lönsamhet.

- Att ha en dedikerad ledare för elektrifierade bilar i Europa är avgörande när vi omstrukturerar vår verksamhet för framtiden och vi välkomnar Steve tillbaka till laget", säger Steven Armstrong, högsta chef för Ford Europa. "När den elektrifierade fordonsmarknaden tar fart kommer Steve att arbeta nära med vårt globala Team Edison för att skapa ett ledande produktutbud i större skala, specifikt för våra europeiska kunder."

Globalt investerar Ford 11 miljarder dollar i elektrifierade fordon fram till år 2022, inklusive plug-in hybrider och helelektriska fordon. I Europa startar man denna satsning med Mondeo Hybrid i kombiversion som kompletterar den befintliga Mondeo Hybrid-sedanen. Under 2019 kommer Ford att börja introducera 48 volts mild hybrid-fordon, samt produktionsversionen av Transit Custom PHEV. Under 2020 kommer Ford att introducera en helt elektrisk SUV med en förväntad räckvidd på minst 480 km, samt två andra helt elektrifierade fordon.

Hood kommer med omedelbar verkan att rapportera till Steven Armstrong och Ted Cannis, global chef för elektrifierade fordon hos Ford. Han kommer att leda ett integrerat och tvärfunktionellt team helt dedikerade för elektrifierade fordon, ett team som kommer fortsätta att byggas upp under de närmaste veckorna.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil