Karosseriverken erhåller prestigefylld Ford-certifiering

2018-11-15

Karosseriverken erhåller en certifiering som Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), detta är en certifiering för att säkerställa att Ford-fordon har samma fina kvalitet även efter en konvertering till färdtjänstbuss när den utförts av Karosseriverken.

Karosseriverken är ett varumärke inom företaget Nordic Vehicle Conversion AB. Verksamheten startade redan på 50-talet och den första skolbussen som byggdes på en Ford Taunus levererades 1959.

Idag bedriver Karosseriverken utveckling, tillverkning och försäljning av specialfordon anpassade för färdtjänst, sjuktransport, skolbuss och rullstolstaxi. En produkt från Karosseriverken kännetecknas av hög kvalitet och fokus på säkerhet för förare och passagerare samt driftsäkerhet.

I Nordic Vehicle Conversion AB ingår även varumärket Euro-Lans med specialfordon inom bl.a. ambulans, polis och värdetransport. Företaget är beläget i Backaryd utanför Ronneby i Blekinge och har ca 80 anställda och omsätter ca 150 milj. SEK.

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Karosseriverken som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords europeiska huvudman i Köln, Tyskland, varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen. Hos Ford i Sverige är man glada och stolta:

- Det känns oerhört bra att Karosseriverken i Backaryd som varit vår samarbetspartner sedan 50-talet erhåller en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter inom färdtjänst, säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil