Ford satsar på hattrick i Shanghai

2018-11-16

Fords racingteam Ford Chip Ganassi Racing är på jakt efter ett hattrick i Shanghai.

I helgen är det dags för omgång fem av FIA World Endurance Championship i kinesiska Shanghai. Andy Priaulx och Harry Tincknell har tillsammans med sin Ford GT #67 tagit hem segern på banan två år i rad. Även Stefan Mücke och Olivier Pla deltar med Ford GT #66.

Fords racingteam Ford Chip Ganassi Racing är på jakt efter ett hattrick i Shanghai, efter att teamet radat upp två vinster i rad de senaste åren på den utmanande banan. Tävlingen blir säsongens femte race inom FIA World Endurance Championship.

– Senaste tävlingen på Fuji var otroligt jämn och det är även vad vi förväntar oss av denna omgång. Stefans och Olivers resultat på Fuji var inte vad de hade hoppats på, så killarna kommer att vara revanschsugna. Andy och Harry har vunnit de två senaste gångerna i Shanghai, så där ser chanserna bra ut. Sedan dröjer det ett bra tag till nästa race, så det vore härligt att gå in i vintersäsongen med ett starkt resultat, säger Fords teamchef George Howard-Chappell.

Bra minnen bäddar för fina resultat
Stefan Mücke och Olivier Pla fick en fin säsongsstart med en vinst vid Spa, men sedan dess har prispallen varit långt borta. Därför satsar de extra hårt på att fånga så många poäng som möjligt för att klättra upp i resultatlistorna. Priaulx och Tincknell vet hur man vinner i Shanghai, men fick kämpa ordentligt för att ta hem guldet 2017. Nu förbereder de sig på en ännu intensivare kamp.

– Vi har många bra minnen från Shanghai, och vi har aldrig förlorat där. Jag kommer ihåg när Andy och jag kom hit 2016 och inte kände till bansträckningen. Vi hade en del problem först men tog oss till slut fram till en ledande position och kunde ta hem segern – det var en fantastisk känsla, säger Harry Tincknell.

Ford ligger just nu på en andraplats i märkes-vm. I förarmästerskapet ligger Mücke och Pla på en andraplats, medan Priaulx och Tincknell ligger på en sjundeplats.

Den sex timmar långa tävlingen i Shanghai går av stapeln den 18 november klockan 04:00 svensk tid.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil