Fords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafiken

2019-03-15

Ford utökar nu sin flora av integrerade appar till infotainmentsystemet SYNC 3 med två nya navigationsappar för att hjälpa både privatpersoner och företag att hitta smidigare i trafiken. Sygic Truck Navigation hjälper yrkeschaufförer att undvika att fastna vid smala vägar eller under låga broar, och what3words gör det möjligt att hitta platser med hjälp av endast tre ord.

Sygic Truck Navigation
Sygic Truck Navigation är redan en av de ledande navigationsapparna för yrkeschaufförer, och erbjuder skräddarsydda lösningar för transportbilar. Nu finns den även integrerad i Fords infotainmentsystem SYNC 3. Appen hjälper förare att undvika smala vägar och låga broar, där det är lätt att fastna med större fordon. Appen visar 3D-kartor i offline-läge, även längre ut på landsbygden där det ofta kan saknas täckning. Appen innehåller också funktioner för husbilar och husvagnar, med möjlighet att optimera rutter och informera om sevärdheter och campingplatser för just denna typ av fordon.

what3words
Appen what3words hjälper personer att hitta platser snabbt och exakt med hjälp av endast tre ord. Appen delar upp jorden i fyrkanter om tre kvadratmeter, och genom en unik algoritm får varje fyrkant sin egen tre-ords-adress. Exempelvis pekade ///gently.talents.quibble till Fords monter under Mobile World Congress i Barcelona. Med den nya Ford SYNC AppLink-integrationen, kommer förare med what3words-appen få möjlighet att navigera till en specifik plats, exempelvis en samlingspunkt vid en mountainbike led. Via röststyrning kan föraren enkelt be om den tre ord långa adressen.

– För yrkeschaufförer som arbetar från ett mobilt kontor äruppkoppling och smarta navigationslösningar viktigare nu än någonsin. Genom appar som what3words och Sygic Truck Navigation kan Ford erbjuda viktiga verktyg som gör det möjligt för förare att navigera mot destinationer – oavsett var de är – snabbt och exakt, säger Don Butler, chef för uppkopplade fordon och tjänster på Ford.

Utöver de två nya navigationsapparna avslöjar Ford att de också integrerat musiktjänsten TIDAL i SYNC 3 i Europa. Tjänsten profilerar sig med musik med hög ljudkvalitet och fungerar i Sverige tillsammans med IOS.

Sygic Truck Navigation finns tillgänglig globalt från och med mars 2019. Appen kräver Ford SYNC 3 med mjukvaruversion 2.3 eller nyare och kommer först till Android och inom kort till IOS.

what3words med text- och röststyrning finns ännu inte tillgänglig i Sverige men kommer släppas på fler marknader under året. Appen erbjuds för både IOS och Android, och kräver ett integrerat navigationssystem och valfri version av Ford SYNC 3-mjukvara.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil