Ford presenterar Fiesta och Focus som EcoBoost-hybrider under Go Further-event

2019-03-26

Under Fords Go Further-event i Amsterdam med start den 2 april presenteras en rad elektriska fordon, tillsammans med transportbilsnyheter och SUV:ar. Två spännande nyheter är Ford Fiesta och Ford Focus som EcoBoost-hybrider, specialanpassade för att leverera optimal bränsleeffektivitet tillsammans med kraftfull och responsiv prestanda och maximal körglädje.

Den 2 april arrangerar Ford sitt Go Further-event, där företaget kommer presentera en rad nyheter och produkter, bland annat en bred palett av elektriska drivlinor, som en del av företagets vision för en ny era av mobilitet. Fords nya generation smarta fordon för en smart värld kommer bidra till en renare och mer hållbar framtid. Bland annat presenterar Ford att Fiesta och Focus kommer lanseras i 48-volts mildhybridversion med EcoBoost-motor nästa år.

– Våra nya hybridmodeller för Fiesta och Focus är exempel på Fords hängivenhet för att leverera nya, mer miljömässigt hållbara fordon, sofistikerade teknologier och värdefulla tjänster till våra kunder, och vi har många fler exempel att presentera i Amsterdam under nästa vecka och framåt. Vi har gjort vårt yttersta för att utveckla hybriddrivlinor för två av våra mest populära modeller, som kommer bidra till en bättre bränsleekonomi samtidigt som vi håller fast vid Fords "Fun to drive"-filosofi, säger Steven Armstrong, chef för Ford i Europa, Mellanöstern och Afrika.

Elektrifierade Fiesta och Focus
De nya mild-hybriderna har en remdriven integrerad startmotor och generator (BISG), som ersätter ordinarie generator och möjliggör återtagning och lagring av energi som vanligtvis går förlorad vid bromsning och frirullning,i ett luftkylt 48-voltsbatteri. BISG fungerar även som en motor, sömlöst integrerad med den trecylindriga 1,0-liters EcoBoost-motorn med låg friktion, och använder lagrad energi för att ge vridmomentsassistans under normal körning och acceleration, liksom för att driva bilens elektriska hjälpfunktioner.

– Vår 1,0-liters EcoBoost-motor har redan bevisat att bränsleeffektivitet och prestanda kan gå hand i hand. Vår EcoBoost-hybridteknologi tar detta till nästa nivå. Vi tror att kunder kommer älska den mjuka och direkta kraften från EcoBoost-hybriderna, lika mycket som de kommer uppskatta mer lågfrekventa besök på bensinmackar, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Fullt fokus på elektriska valmöjligheter
Tidigare i år berättade Ford att samtliga bilar som rullar ut, från och med nya Focus och framåt, ska innehålla en eller flera elektriska valmöjligheter. I allt från Fiesta till Transit, kommer antingen mild-hybrider, fullhybrider, plug in-hybrider eller helelektriska alternativ erbjudas.

Detaljer om Go Further-eventGo Further-eventet startar klockan 16.00 CET den 2 april i Amsterdam. Eventet går att se live eller i efterhand på www.gofurtherlive.com. Pressmeddelanden, foton, videor och annat pressmaterial kommer finnas tillgängligt på gofurther.fordpresskits.com.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil