Ford visar upp helt nya Explorer plug-in-hybrid-SUV

2019-04-04

Ford visar nu upp nya Explorer plug-in-hybrid-SUV, under företagets Go Further-event i Amsterdam, med möjlighet att köra över 40 kilometer utan utsläpp. Explorer, som är USA:s bäst säljande SUV genom tiderna, kommer börja säljas i Sverige under tredje kvartalet i år med leverans i början av 2020.

Nu kommer populära SUV:en Ford Explorer till Sverige, som plug-in-hybrid. SUV:en kommer finnas i två olika varianter: sportiga, Ford Performance-inspirerande Explorer ST-Line och lyxiga Explorer Platinum. Båda modellerna får sin kraft från en kombination av Fords 3,0-liters EcoBoost-bensinmotor med V6:a och en elektrisk motor och generator som tillsammans levererar 450 hästkrafter och ett vridmoment på 840 newtonmeter.

– Explorer är en äkta SUV, designad för familjer som gillar äventyr. Därför var det viktigt att nya Explorer plug-in-hybrid fick en drivlina som klarar av att köra allt från båtar till hästtransporter. Vi har till och med adderat en mer avancerad version av vår döda vinkelvarnare – som fungerar med ett tio-meterssläp, säger Matthias Tonn, chefsingenjör för Ford Explorer i Europa.

Nollutsläpp under körning
Nya Ford Explorer plug-in-hybrid levererar energieffektivitet, förfining och prestanda – alla fördelar som den elektriska drivlinan för med sig till många körsituationer – samtidigt som den fortfarande kan köra längre sträckor som en traditionell förbränningsmotor. Fords 3,0-liters EcoBoost-motor med 350 hästkrafter stöttas av en helelektrisk motor med 100 hästkrafter, som drivs av ett litiumjonbatteri på 13,1 kWh, och jobbar parallellt med bromskraftsåtervinning möjliggjord av generatorn i elmotorn som laddar upp batteriet.

Stressfri stads- och landsvägskörning
Sofistikerade förarhjälpteknologier bidrar till en förfinad och intuitiv körupplevelse för Explorer plug-in-hybrid-kunder, med exempelvis funktioner framtagna för att göra det lätt att köra en större bil i stadsmiljöer. Några av de teknologier som ingår är Aktiv parkeringshjälp, döda vinkelvarning med varning för korsande trafik och Fords filövervakningsystem.

Mycket kapacitet och komfort
Nya Explorer plug-in-hybrid är över fem meter lång, två meter bred och nästan två meter hög vilket skapar ett stort och komfortabelt utrymme med plats för över sju personer fördelat på tre sätesrader. Den som sitter på de första och andra sätesraderna kan njuta av över en meters huvud- och benutrymme. Även passagerare på rad tre har generöst med utrymme.

Stilren och modern design
Explorers distinkta design har hjälpt till att definiera modellen under dess 29 år långa framgångssaga i USA, och det är delar som designteamet hållit fast vid under utvecklingen av modellen och den nya plug-in-hybrid-varianten. Karaktäristiska drag är bilens svarta partier vid fram- och bakrutan. Den får också ett sportigt utseende genom en sluttande taklinje och kort framöverhäng.

ST-Line-modellen har bland annat försetts med en glansig, svart finish på grillen som också återfinns på detaljer på taket. Interiören har stygn med röd accentfärg och sportratt, och instrumentpanelen har fått detaljer tillverkade av kolfiber.

– ’Massivt med karisma och en körupplevelse utan motstycke’ sammanfattar vår helt nya Explorer hybrid. Med distinkta ST-Line- och Platinumvarianter kan kunder hitta den variant som passar deras personlighet bäst, säger Matthias Tonn, chefsingenjör för Ford Explorer i Europa.

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil