Autokaross i Floby erhåller ytterligare en prestigefylld Ford-certifiering för anläggningen i Falköping

2019-07-03

Fords Qualified Vehicle Modifier (QVM), är en kvalitetsäkring för att säkerställa att byggnationer av fordon görs på rätt sätt enligt Fords påbyggaranvisningar.

Därmed är Autokaross anläggning i Falköping nu godkänt för monteringar på Ford Connect, Ford Custom och Ford Ranger.

Autokaross i Floby är ett anrikt företag som i år firar 100 år. Verksamheten startade i Floby 1918 med tillverkning av trätofflor. Med trä som råmaterial började man under början av 30-talet tillverka hytter och flak till dåtidens bussar och lastbilar.

Under 30- och 40-talet koncentrerades verksamheten till karosseripåbyggnader och utvecklades till att omfatta allt från flak, hytter och timmerbilar till brandbilar.

Kvaliteten och säkerheten i produkterna var precis som idag mycket hög och ”Floby-hytten” blev ett välkänt begrepp under 50- och 60-talet.

Idag är Autokaross i Floby AB marknadens ledande leverantör av påbyggnader för lätta transportbilar. Verksamheten har sin bas i Floby med försäljning, administration, produktion och produktutveckling. Utöver verksamheten i Floby har Autokaross egna monteringsanläggningar i Södertälje och Falköping. Anläggningen i Floby är sedan tidigare QVM-Certifierade på flak och volymskåp med bakgavelhiss på Ford Transit V363

Ett stort och viktigt steg i utvecklingen för såväl Autokaross som Ford Sverige är QVM-certifieringen. Det har varit en lång process att nå slutmålet där Fords ingenjörsteam (Special Vehicle Engineering SVE) i både Köln och Dunton/UK varit ytterst ansvariga för certifieringsprocessen.

- Det känns oerhört bra att Autokaross i Floby och Falköping blir en påbyggare som täcker Fords breda utbud av modeller med en kvalitetssäkrande certifiering för våra produkter och byggnationer, säger Tobias Hägg, chef för transportbilar hos Ford Sverige


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil