Ford slår hål på myterna om elektrifierade fordon

2019-10-18

I en nyligen publicerad undersökning, genomförd på uppdrag av Ford, framkom det att 40 procent tycker att de har för lite kunskap om elbilar. Med det resultatet i ryggen startar Ford nu ett initiativ för att utbilda konsumenterna och ta hål på myterna om elektrifierade fordon.

I en studie rörande elektrifierade fordon, genomförd i Europa, USA och Kina på uppdrag av Ford, framkom det att de flesta kan tänka sig att äga ett elfordon i framtiden. Nästan hälften av de tillfrågade anser dock att de är för outbildade när det kommer till elfordon, vilket troligtvis innebär att konsumenterna inte kommer att byta från pump till kontakt inom den närmsta framtiden. De viktigaste frågorna hos respondenterna berör brist på laddningsstationer, kort batterilängd och ett behov av att kunna ladda ofta.

Ny smart webbplatsfunktion hjälper föraren att kartlägga sin resa
Under 2020 lanserar Ford en ny Mustang-inspirerad och helt elektrisk SUV som en del av ett omfattande sortiment med elektrifierade modeller. Ford har också utvecklat en ny webbplatsfunktion där föraren enkelt kan kartlägga sin resa med dagliga körrutiner och se hur långt bilen kommer mellan laddningar med den nya modellens förväntade räckvidd på 60 mil. Detta är en del av ett pågående initiativ från Ford för att utbilda inom mildhybrid, elhybrid, laddhybrid och helt elektriska fordon samt att slå hål på en del myter kring ämnet.

– Våra kunder förstår några av fördelarna med elektrifierade fordon men det finns fortfarande ett kunskapsgap. De elektriska fordonen har förändrats avsevärt den senaste tiden och därmed har behovet av utbildning vuxit fram. Vi befinner oss i en tid av massiv förändring, vilket kan vara spännande för vissa men skrämmande för andra. Genom att erbjuda en rad elektrifierade fordon – från mildhybrider till helt elektrifierade modeller, och samtidigt ta hål på några av de vanligaste myterna, vill vi hjälpa våra kunder när vi sätter vår flotta med helt elektriska fordon på marknaden, säger Darren Palmer, Team Edisons globala produktutvecklingschef på Ford.

Förutom den Mustang-inspirerade SUV:en kommer Ford under 2020 att lansera flera elektrifierade bilmodeller i Sverige, bland annat nya Kuga Plug-in Hybrid, nya Explorer Plug-in Hybrid samt nya Ford Puma mildhybrid. Laddhybriderna Kuga och Explorer kan beställas redan från november i år.
Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil