Specialbyggd Transit Custom Nugget agerar både hem och färdmedel under Great Escapes-äventyr

2019-11-06

Nu startar Fords äventyrsserie ”Great Escapes” där äventyrare från hela världen får testa en rad fordon från Ford, anpassade för att möta några av planetens mest utmanande och vackra platser. Först ut är James Forrest och Nic Hardy, två äventyrare som tagit sig an Europas brantaste klättring vid norska Trollveggen, med en specialbyggd Transit Custom Nugget som hem och färdmedel.

Genom Fords Great Escapes-koncept, där specialframtagna Ford-bilar får följa med på äventyr över hela världen, har våghalsarna James Forrest och Nic Hardy genomfört en av de första resorna, där de bestigit Trollveggen i Norge. Med start i Alesund, ett stopp vid stranden vid Gødoya och vidare via Atlanthavsvägen till ön Sekken tar de sig till Trollveggen. Däremellan har äventyrarna klättrat, åkt kajak, cyklat och vandrat, omringade av häpnadsväckande fjordar och berg. En Transit Custom Nugget har varit deras färdmedel, hem och resesällskap.

Omgjord av specialister från Fords partner Westfalia
Äventyrarnas specialbyggda Ford Transit Custom Nugget är framtagen med hjälp av Fords partner Westfalia, som är experter på motordrivna hem. Denna Nugget, framtagen speciellt för Fords Great Escapes-koncept, har sitt eget kök, vardagsrum och matdel, samt sovplatser i det utbyggda taket.

– När vi genomför det här äventyret i vår Nugget får vi ut det bästa av två världar: en äventyrs- och frihetskänsla blandat med hemmets komfort, säger Nic Hardy, en av äventyrarna.

– Allt har inte gått exakt som vi planerat, men det är ju också det som är en del av charmen. Hela grejen med att resa på det här sättet är att vi har med oss allt för att överleva, slappna av och utforska världen – ren och skär frihet. Sommaren börjar närma sig sitt slut nu men i Norge är dagarna fortfarande ganska långa, något vi ville utnyttja genom att fly vardagen för ett liv på vägen ett tag, säger James Forrest, den andre äventyraren.

Transit Custom Nugget kommer börja säljas i Sverige i början av nästa år. Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil