Ford går med i hållbarhetsinitiativet ”New Deal for Europe”

2019-11-06

Ford går med i ett flerbranschinitiativ för att få företag, regeringar och organisationer att jobba tillsammans för att främja EU:s mål om ett hållbart EU 2030. Initiativet startades av CSR Europe, ett europeiskt affärsnätverk för CSR och hittills har, utöver Fords Europachef Stuart Rowley, över 250 vd:ar och företagsledare ställt sig bakom initiativet.

Nu går Ford med i flerbranschinitiativet ”New Deal for Europe” för att främja ett större samarbete och innovation för en hållbar framtid. Initiativet är framtaget av CSR Europe, ett europeiskt affärsnätverk för företags hållbarhets- och samhällsansvar. Tillsammans kommer företag, regeringar, organisationer och politiska beslutsfattare arbeta för att utveckla en omfattande hållbarhetsstrategi för Europa 2030. Strategin ska balansera miljömässiga, ekonomiska och samhälleliga behov och samtidigt ta itu med de pågående klimatutmaningarna.

– När företag och regeringar inför hållbarhetsåtgärder tenderar de att sätta sina egna intressen först. Men klimatförändringarna är en fråga som påverkar oss alla och det kräver därför att vi agerar utifrån det. Att kräva ett omfattande samarbete över industrier, samhällen och gränser kan ha en stor effekt och hjälpa oss att nå våra hållbarhetsmål tillsammans, säger Stuart Rowley, Europachef på Ford.

Fords hållbarhetsmål
Ford har länge jobbat med att pressa hållbarhetsagendan i samhället, och beskriver det därför som ett naturligt steg att gå med i ”New Deal”. Ford har i 20 år publicerat sin hållbarhetsrapport, där företaget årsvis sätter upp nya hållbarhetsmål. Ford vill bland annat eliminera engångsplast från verksamheten senast år 2030, och använda 100 procent förnybar energi i alla sina fabriker globalt år 2035. Ford har också producerat en egen klimatförändringsrapport.

Tidigare i år meddelade Ford att alla framtida modeller kommer finnas med elektrifierad drivlina. Företaget kommer att lansera 17 elektrifierade modeller i Europa till år 2023, utformade för att göra städerna renare och tystare genom allt mer miljövänlig elkraft.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil