Ford offentliggör priserna på kommande laddhybrider

2019-11-08

Under nästa år lanserar Ford två laddhybrider på personbils-sidan; nya Ford Kuga och nya Ford Explorer. Idag öppnar man orderböckerna för bilarna som kommer att levereras till kunder i Sverige från april nästa år.

År 2020 blir Fords stora intågsår inom elektrifiering då företaget ska lansera flera elektrifierade bilmodeller. Bland annat så kommer den nya bilmodellen Ford Puma som mildhybrid i mars och flera av företagets befintliga bilmodeller kommer att erbjudas som mild- och elhybrider under nästa år. Dessutom så lanserar man en helt ny batteridriven, Mustang-inspirerad el-SUV som utlovar en räckvidd på upp till 60 mil helt på el (presenteras den 18 november). Mot slutet av 2020 kommer nästan varannan Ford-bil som säljs i Sverige att vara elektrifierad.

Det som är bland det absolut viktigaste för Ford Sverige under nästa år är de två nya laddhybriderna Ford Kuga och Ford Explorer, där nya Ford Kuga förväntas bli en av företagets stora volym-modeller. Nuvarande version av Ford Kuga har varit Fords bäst säljande SUV i Sverige, och sedan lanseringen 2014 har man sålt drygt 11 000 bilar. Nya Ford Kuga är byggd på samma plattform som nya Focus med alla dess fördelar inom säkerhet, bränsleekonomi och körupplevelse. Bilen kommer först och främst att lanseras som laddhybrid i Sverige. Nya Kuga utlovar en räckvidd om upp till 56 km på el, CO2-utsläpp på 32 g/km samt en kombinerad förbrukning på 1.4 l / 100 km (enl WLTP). I Sverige räknar Ford med att sälja 1 300 Kuga Plug-In Hybrid under nästa år, och priset på det välutrustade ST-Line utförandet börjar från 436 200 SEK. Avdrag på det priset kan göras med 33 344 SEK för den bonus som bilen är berättigad till i Bonus-Malus (enl 2020 skatteregler).

Nya Ford Explorer Plug-In Hybrid är en betydligt större bil än nya Kuga, sju-sitsig med hela 457 hästkrafter och fullvärdig fyrhjulsdrift, men deklarerar ändå bara ett CO2-utsläpp på 71 g/km (enl WLTP). Räckvidden på el är upp till 44 km och bilen erbjuder en rad bekvämligheter som man kan förvänta sig av en SUV i premium-segmentet så som 10.1 tums pekskärm, avancerade förarassistanssystem och förtklassigt ljud med B&O Premium Sound System. Precis som med nya Kuga och Puma erbjuder nya Explorer fullt digitaliserad instrumentering som standard i ST-Line utförandet.

Priset på nya Ford Explorer Plug-In Hybrid är från 820 900 SEK och har ett mycket konkurrenskraftigt förmånsvärde på under 2 500 SEK i månaden efter 50 procents marginalskatt. Förmånsvärdet för nya Kuga Plug-In Hybrid ST-Line ligger på 1 247 SEK i månaden.

För mer information och intervjuer, var vänlig kontakta
Erik Lindham, informationschef, [email protected] eller 0733-33 43 09


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil