Nya Ford Explorer Plug-In Hybrid får högsta betyg av Euro NCAP

2019-11-13

Ford Explorer Plug-In Hybrid har fått det högsta säkerhetsbetyget av Euro NCAP tack vare sina innovativa, patenterade processer som förbättrar säkerheten för förare, passagerare och andra trafikanter. Bilen är en av Fords 14 elektrifierade modeller som lanseras före slutet av 2020.

Nu tilldelas den helt nya laddhybriden Ford Explorer det högsta säkerhetsbetyget av Euro NCAP. Innovativa, patenterade processer skapar starka komponenter för att skydda passagerare och batteri. Ford Explorer Plug-In Hybrid förbättrar också säkerheten för förare, passagerare och andra trafikanter med fram- och bakåtriktad sensorbaserad teknik utformad för att förhindra eller mildra effekterna av kollisioner.

– Innan slutet av 2020 lanserar Ford 14 nya elektrifierade fordon och 2022 förväntas mer än hälften av vår personbilsförsäljning i Europa vara elektrifierade fordon. Oavsett vilken drivlineteknik våra kunder väljer, kan de vara säkra på att Ford kommer fortsätta leverera förstklassig säkerhet, säger Joerg Beyer, teknisk chef på Ford Europa.

Elektrisk motor gör det möjligt för Explorer att köra med nollutsläpp
Den nya Ford Explorer Plug-In Hybrid, som rymmer sju personer, drivs av en avancerad laddhybrid-drivlina som samverkar med en turboladdad V6 EcoBoost-motor på 3,0 liter för att ge 457 hästkrafter och enastående effektivitet. Den elektriska motorn gör det möjligt för Explorer att köra med nollutsläpp med en räckvidd på upp till 48 kilometer helt elektrisk körning

Bilen är Fords första elektrifierade fordon som har fått högsta betyg av Euro NCAP under de nya, hårdare protokollen som infördes förra året. Ford Focus, som från nästa år kommer att erbjudas med EcoBoost Hybrid 48 volts mildhybrid var bland de första fordonen som fick det senaste femstjärniga betyget efter introduktionen 2018.

Till Sverige nästa år
Bilen lanseras i Sverige i mitten av nästa år och kostar från 820 900 SEK och får ett mycket konkurrenskraftigt förmånsvärde på under 2 500 SEK i månaden efter 50 procents marginalskatt.

Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil