Ford vinner Årets Transportbil och Årets Pickup

2019-11-22

Ford tog storslam när årets utmärkelser för lätta transportbilar delades ut i Lyon igår kväll. Medan den elektrifierade Ford Transit Custom Hybrid-serien utsågs till International Van of the Year (IVOTY) 2020, vann Ford Ranger priset som Best Pickup, International Pickup Award 2020 (IPUA).

Därmed blir Ford den första biltillverkaren att två gånger ha vunnit dessa två eftertraktade priser vid samma tillfälle. Första gången var 2013.

- De här dubbla utmärkelserna bekräftar Fords starka ställning i Europa som ledande transportbils-aktör. Det känns väldigt roligt att vår satsning på elektrifiering för transportbils-sidan uppmärksammas på detta sätt, hållbara drivlinor för transportbilar är minst lika viktigt som för personbilar, inte minst här i Sverige, säger Christian Lysholm, chef för Fords transportbilar i Sverige.

Ford är Europas mest sålda transportbilsmärke hittills i år. Redan efter 10 månader har 114 000 Transit Custom sålts i Europa. Ford Ranger är också Europas mest sålda pickup med en försäljning av 43 300 enheter under samma period.

I Sverige har Ford den näst största marknadsandelen för transportbilar. Nya Transit Custom är också den näst mest sålda transportbilen i segmentet och har under den senaste tiden ökat kraftigt i försäljning.

Enhällig IVOTY-jury bakom vinsten
Den nya, laddningsbara Transit Custom Plug-In Hybrid samt Transit Custom EcoBlue Hybrid utsågs båda till vinnare av en jury med 25 erfarna transportbils-journalister från 25 europeiska länder. Allt skedde under den årliga prestigefyllda IVOTY-årskonferensen i Lyon under gårdagen.

Juryn framhöll särskilt de många elektrifierade drivlinor som nu erbjuds med Ford Transit Custom. Alla dessa är utformade för att hålla bränslekostnaderna nere för ägarna, för att möjliggöra körning i det växande antalet utsläppsfria zoner i europeiska städer, och inte minst tillhandahålla praktiska lösningar för företag som försöker minska utsläppen och uppfylla målet om renare luft.

Ford har nu vunnit totalt 6 IVOTY-titlar

Transit Custom Plug-In Hybrid och Transit Custom EcoBlue Hybrid 1-tons skåpbilar, tillsammans med 2-tons Transit EcoBlue Hybrid, är tre av totalt 14 elektrifierade bilar som Ford introducerar i Europa innan utgången av nästa år.

- Vi gratulerar Ford till den dubbla segern. Det är en stor prestation och priserna är välförtjänta. Med fokus på elektrifiering har Fords ingenjörer utvecklat hållbara drivlinor som kan användas av kunder både i och utanför storstaden, säger Jarlath Sweeney, jury-ordförande för International Van of The Year.

Nya Transit Custom Plug-In Hybrid är tillgänglig för beställning i Sverige och kommer levereras under våren 2020.

Ranger imponerade med nya motorer och förarassistans
Europas mest sålda pickup, Ford Ranger, korades som vinnare bland 18 av de 25 jury-medlemmarna tack vare sin nya, kraftfullare och mer bränsleeffektiva 2-liters EcoBlue-dieselmotor. Tillsammans med avancerad teknik för förarstöd, vann Ranger titeln som Årets Pickup.

- Det här är andra gången Ford Ranger vinner detta pris. Första gången var 2013. Mycket har hänt med den senaste generationen av modellen, säger Sweeney.


Kontakta oss 

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil