Nya Ford Kuga får högsta säkerhetsbetyget av Euro NCAP

2019-12-11

Nu tilldelas nya Ford Kuga det högsta säkerhetsbetyget av Euro NCAP. Modellen uppnådde 92 procent gällande skydd av vuxna och fick full pott i sidokrockstesterna och de kritiska stolpkrockstesterna. Även barnskydd fick höga betyg med 86 procent. Stora delar av stommen är byggd av höghållfast stål som tillsammans med en smart design skapar ett starkt skydd.

Nya Ford Kuga har fått det högsta säkerhetsbetyget av Euro NCAP. Kugan är byggd av höghållfast stål som tillsammans med smarta designlösningar förbättrar säkerheten och skyddet för passagerarna. Modellen fick bland annat höga siffror gällande skydd av vuxna med 92 procent, och skydd av barn med 86 procent. Förra månaden fick även helt nya Ford Explorer Plug-In Hybrid fem av fem stjärnor i samma kategori. Bilen var Fords första elektrifierade fordon som fått högsta betyg av Euro NCAP under de nya, hårdare, reglerna som infördes under förra året.

Ny bromsningsteknik minskar effekterna av en potentiell sekundär kollision
Nya Ford Kuga är försedd med en rad olika teknologier som ökar bilens säkerhet. Om en olycka inträffar hjälper en ny bromsningsteknik efter kollision att minska effekterna av en potentiell sekundär kollision genom att automatiskt tillämpa måttligt bromstryck när en första kollisions upptäcks. Genom att bromsa fordonet kan personskador och ytterligare skador på fordonet minskas. Nedan följer exempel på fler teknologier som ökar bilens säkerhet:

  • Krockavvärjning (Pre-Collision Assist) med fotgängaravkänning använder kamerateknik för att skanna av vägen framför dig. Om en kollisionsrisk med ett fordon eller en fotgängare upptäcks blir du varnad.
  • Filövervakningssystem med vägkantsavkänning, leder fordonet tillbaka till rätt körfält genom att försiktigt vrida på ratten.
  • Döda vinkelnövervakning som hjälper föraren att byta fil säkrare. Radarsensorer skannar av dina döda vinklar på båda sidor av bilen och om fordon upptäcks tänds en orange lampa i motsvarande sidobackspegel.
  • Cross traffic alert är en del av döda vinkelnövervakningen. När du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken kan funktionen upptäcka och varna för korsade fordon genom att ge en varningssignal.
  • Evasive Steering Assist hjälper föraren att styra bort bilen från stillastående eller långsamt körande bilar via en radar och en kamera.
  • Strålkastare som hjälper att se bortom kurvorna. Det anpassningsbara ljussystemet med Ford Dynamics LED-strålkastare lyser upp vägen med exakta och intensiva som regleras automatiskt efter olika väg- och körförhållanden.


Kontakta oss

Aktuella nyheter

Erbjudanden

Visa senaste erbjudanden från AB Lundins Bil

Aktuella nyheter

Se alla de senaste nyheterna från AB Lundins Bil